Járműfejlesztési Tanszék - Audi Hungaria Járműmérnöki kar

A versenyről:

A Formula Student verseny egy kiváló gyakorlati képzésre fókuszáló oktatási projekt, amelyben a hallgatók egy saját maguk által tervezett és megépített nyitott versenyautóval versenyeznek a világ többi egyetemi csapata ellen.

Az első Formula Student versenyt az Egyesült Államokban szervezte az amerikai Járműmérnöki Társaság (Society of Automotive Engineers – SAE) 1981-ben, míg az első európai versenyt Nagy-Britanniában bonyolították le 1998-ban. Az első magyarországi Formula Student verseny 2010-ben került megrendezésre, amely nagyon hamar a régió egyik legnépszerűbb versenyévé nőtte ki magát több, mint 40 csapat részvételével. A versenyt immár hagyományosan Győrhöz közeli Gönyüi Kikötőben tartják, s mint ilyen, ez számít a Széchenyi István Egyetem csapatának, az Arrabona Racing Team (ART) „hazai versenyének“.

Arrabona Racing Team:

Az Audi Járműfejlesztési Tanszék a megalakulása után szinte azonnal, azaz 2014-ben,  megalapította az Arrabona Racing Team-et (az „Arrabona“ latin megnevezés Győr római kori neve volt), amely hamar hozta is a sikereket, hiszen menetrendszerűen a legsikeresebb magyar csapatként végzett szinte minden versenyén.

Eredmények:

2014:

FS Hungary (Gönyű): 14. hely (45 csapatból)

FS Russia (Moszkva): 1. hely (13 csapatból)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015:

FS Hungary (Gönyű): 11. hely (45 csapatból)

FS Czech Republic (Most): 5. hely (45 csapatból)

FS Italy (Varese): 17. hely (45 csapatból)

 

 

 

Ha hallgatóként vagy szponzorként szeretné segíteni az Arrabona Racing Team munkáját, kérjük kattintson ide

Testvér-tanszékünk, az Audi Belsőégésű Motorok Tanszék is otthont ad egy, kimondottan a Formula Student versenyautók részére motorokat fejlesztő csapatnak, a SZEngine csapatnak.